Csányi és Demján börtönszigetre megy

A Demján Sándor és Csányi Sándor nevéhez köthető TriGránit tegnap Londonban írt alá szerződést egy szálloda- és üdülőközpont megépítéséről Seychelle egyik szigetén, amely eredetileg rabok fogvatartására szolgált - írta a Népszabadság.
NAPI Online, 2005. december 13. kedd, 10:55

A 40 millió eurós költségű hatcsillagos luxusszálloda negyedét saját erejéből, háromnegyedét hosszú lejáratú bankhitelekből fedezi a TriGránit. Nyúl Sándor vezérigazgató elmondta: az ötlettel a pesti Westend üzletközponthoz tartozó Hilton szálló egyik korábbi menedzsere, Bíró Csaba jelentkezett, aki Seychelle szigetén vállalt munkát és kapcsolatba került a helyi kormánnyal. Az Indiai-óceán fantasztikus természeti adottságú szigetét jelenleg börtönszigetnek használják, de a TriGránit megvásárolta a fő szigettől - a repülőtérnek is otthont adó Mahétől - mindössze nyolcpercnyi hajóútra található terület ötvenévi bérleti jogát.

A tervezéssel megbízott, jelentős nemzetközi tapasztalatokat felmutató iroda, a Fazakas Architects elnöke, Fazakas György a lapnak elmondta: minisikló vezet fel az üdülőközpontba, ahonnan páratlan kilátás nyílik az óceánra, a ködbe vésző hegyekre és a kis szigetekre. Az aktív pihenésen kívül kulináris gyönyöröket, gyógyászati terápiákat és szépségápolást is nyújtó telep a világhírű James Hilton-regény, A kék hold völgye szellemét idézi fel. Az ebben szereplő tibeti Shangri-La kolostor, a boldogság titkos szigetének, az érintetlen természetnek a megtestesítése ihlette a szállodacsoport nevét.

HOZZÁSZÓLÁSOK