Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tranzakció lezárására versenyhivatali jóváhagyással 2021 második negyedévében kerülhet sor. A CZ megvásárolja az amerikai Colt's Manufacturing Company és kanadai érdekeltsége anyavállalata, a Colt Holding részvényeinek száz százalékát.

A fúzió mindkét fél számára stratégiai jelentőségű - mondta Lubomir Kovarik, az CZG vezérigazgatója, akit büszkeséggel tölt el az ikonikus amerikai márka felvétele cége termékportfóliójába. Dennis Veilleux, a Colt vezérigazgatója szerint az egyesülés kiváló növekedési perspektívát nyit meg mindkét fél előtt.

A Colt márka az alapító Samuel Colt által a 19. század elején kifejlesztett forgótáras revolverrel vált világszerte ismertté. A 175 éves múltra visszatekintő cég az Egyesült Államok hadseregének és a kanadai haderőnek is hivatalos beszállítója.

Az egykori cseh állami fegyvergyártó vállalat privatizálásával létrejött CZ csoport az egyik legnagyobb európai kézifegyver gyártó cég, Csehországban, Németországban és az Egyesült Államokban 1650 alkalmazottat foglalkoztat. Kézifegyvereit a CZ (Ceska Zbrojovka), Dan Wesson, Brno Rifles és 4M Systems márkaneveken forgalmazzák.

A két vállalat együttes éves forgalma 500 millió dollár körül lehet a CZ tájékoztatása alapján. A CZ 2020 első kilenc hónapjában 5 milliárd korona (235 millió dollár) forgalmat bonyolított, 10 százalékkal többet az előző évinél, elsősorban az Egyesült Államokban a kézifegyverek iránt megnövekedett keresletnek köszönhetően - írta az MTI.