Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legalább tíz főt foglalkoztató cseh vállalatok több mint 80 százaléka ad munkatársainak valamilyen mobil informatikai eszközt, okostelefont, táblagpet vagy laptopot a hozzá való internet-hozzáféréssel - idézte az Eurostat adatát a Radio Praha.

Ezzel az uniós tagországok rangsorában Szlovénia és Csehország a megosztott hatodik helyen végzett Dánia, Finnország és Svédország, illetve Horvátország és Lettország mögött.

Az EU átlaga 68 százalék. A felmérés szerint minden harmadik uniós munkaadó adott mobileszközöket munkavállalóinak internet-hozzáféréssel. Az ötnél több alkalmazottat foglalkoztató cégek esetén 36 százalék ez az arány. Az észak-európai ország esetén a 100 százalékot közelíti az ellátás: Finnországban 96, Dániában 92, Svédországban 87 százalék. Horvátország és Litvánia 86-86 százalékkal követi az előbbieket.

A lista végén Bulgária kullog 46 százalékkal, majd Görögország jön 56, Románia 58 és az Egyesült Királyság 60 százalékkal. Az Eurostat statisztikájából az is kiderül, hogy jó eszközellátás és internet-hozzáférés segíti az otthon végzett munkát (home office), ami cseh munkavállalók esetén az egyik legfontosabb álláskeresési szempont.