Csepegtetik a Chrysler eltörlését

Elemzők csalafintaságot vélnek felfedezni Sergio Marchionne, a FIAT vezérigazgatója megjegyzésében, aki azt nyilatkozta, hogy a nemrégen az olasz autógyártó befolyása alá került Chrysler helyzete rosszabb, mint amire számítottak, meglepő, milyen kevés történt a cégnél az elmúlt két évben.
NAPI, 2009. szeptember 18. péntek, 14:17
Fotó:

Ted Turner, a Car Concepts autóipari kutatóintézet munkatársa szerint Marchionne-nak nincs oka meglepődésre, ismerhette az amerikai vállalat helyzetét, ezért inkább arról lehet szó, hogy nyilatkozatával előkészíti a novemberben nyilvánosságra kerülő új üzleti terv megrázó tartalmát.

Turner szerint ugyanis ez lényegében a Chrysler eltörléséről fog szólni - öt éven belül a Chrysler, Dodge és Jeep márkanevek alatt, ha megmaradnak, FIAT-okat fognak kínálni. James Bell, a KBB internetes portál elemzője úgy véli, hogy ha az olasz vállalat nem megmentő jó lovagként érkezett volna amerikai partneréhez, akkor azonnal felszámolta volna a céget.

A Chrysler egyébként felújította autói lízingelését, amit a hitelválság miatt kialakult pénzszűke, illetve a használt autók gyors értékvesztése miatt 2008 augusztusában kellett felfüggesztenie. Az autógyártó vevői szeretik ezt a lehetőséget, mert a lízing ugyan előnytelen, ha hosszú távon akarják megtartani az autóikat, ám előnyös, ha a cserére játszanak, mert más formáknál alacsonyabb havi törlesztőrészleteket kínál.

HOZZÁSZÓLÁSOK