Csődbe ment az egyik legnagyobb német légitársaság

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a Germania német légitársaság és közölte, hogy beszünteti tevékenységét azonnali hatállyal - jelentette be a cég kedd hajnalban.
Domokos László, 2019. február 5. kedd, 07:58
Fotó: Shutterstock - Képünk illusztráció.

A berlini központú légitársaság mintegy 30 repülőgépet üzemeltetett és évente 4 millió utast szállított - írta az MTI híre alapján a 168ora.hu. A társaság pénzügyi gondjai annyira súlyossá váltak, hogy képtelen volt kifizetni a januári béreket.

A vállalat "előre nem látott körülményekkel" indokolta csődjét, egyebek közt az üzemanyag tartós drágulásával a múlt nyáron, valamint az euró árfolyamvesztésével az amerikai dollárral szemben.

A Germaniáról legutóbb két hete jött hír, akkor azt közölték, hogy sikerült befektetőt találniuk, így megmenekültek a csődtől. A korábbi hírek szerint több egykori maléves is dolgozik az Air Berlin csődje után a második legnagyobb német légitársasággá előlépett Germania kötelékében. A családi tulajdonban lévő, független légitársaság charterjáratokat üzemeltet, valamint bérbe ad gépeket személyzettel együtt távolabbi helyekre, például afrikai országokba. Svájci és bolgár leányvállalatával együtt összesen 37 géppel (9 Boeing 737-700-assal, 21 Airbus A319-essel és 7 A321-essel) rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK