A hitelminősítő cég a vállalat hosszú távú hitelképességét a korábbi "CC"-ről csökkentette "D"-re. A leminősítést azután jelentették be, hogy néhány nappal korábban a cég csődvédelmet kért, mivel nem tudta rendezni a korábban felhalmozott adósságait.

Ezzel együtt az Escada 2005-ben 2012-es fizetési határidővel felvett 200 millió euró értékű hitelének besorolását is "D"-re csökkentette a Standard & Poor's. Eközben a vállalat talpra állásának valószínűségének a besorolása a hitellel együtt, továbbra is megtartotta a korábbi "3" besorolását, mivel a hitelminősítő esélyesnek látja a vállalat jövőbeli fizetésképességét annak ellenére, hogy az Escada jelenleg nem képes fizetni tartozásait. A vállalat nettó adóssága jelenleg 199 millió eurót tesz ki.

A Standard & Poor's leminősítése azután következett be, hogy az Escada csődvédelmet kért miután világossá vált, hogy a cég által 2005-ben felvett, 200 millió eurós hitelét jelenlegi körülmények között a határidőig, 2012-ig biztosan nem fogja tudni visszafizetni.

A hitelezőknek azonban csak 46 százaléka jelezte, hogy elfogadja a vállalat fizetési ajánlatát. A terv a hitelezők 80 százalékának hozzájárulásával lehetett volna sikeres, így a vállalat csődvédelemet kért maga ellen.