Csődbe menekült a szlovák építőóriás

Folytatódik a szlovák építőipar mélyrepülése, már a nagyvállalatok is egyre reménytelenebb helyzetben vannak.
Napi.hu, 2014. május 20. kedd, 13:40
Fotó: Napi.hu

A több mint 200 ezer embernek munkát adó szlovákiai építőipar helyzete egyre reménytelenebb - írta a pozsonyi Új Szó. Már a nagyobb cégek is súlyos problémákkal küszködnek, folytatódnak az elbocsátások és tovább csökkennek átlagbérek. Az egyik legnagyobb szlovákiai építőipari vállalat, az 1100 embernek munkát adó Doprastav már március végén csődvédelmet kért maga ellen. A vállalat ugyanis a múlt év végére 233,6 millió eurós tartozást halmozott fel a legnagyobb szlovákiai bankokkal szemben.

Ján Pociatek közlekedési miniszter szerint nem lehet kizárni, hogy a Doprastavot hamarosan újabb nagy cégek követhetik, ami komolyan sújthatja a beszállítóikat is. A miniszter szerint a vállalatok súlyos anyagi gondjaiért az előző, Iveta Radicová vezette kormány a felelős, amely politikai nyomást gyakorolt rájuk, olyan dömping árakat követelve tőlük, amelyek veszteségessé tették a vállalatokat. A helyzet veszélyezteti a sztrádaépítési programot is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2014.05.20 14:47

@krix: Soha olyan kevés lakás nem épült kis hazánkban, mint tavaly... Idén pedig 50%-kal nőtt az építőipari teljesítmény.

Most akkor jól teljesít a hazai építőipar és szárnyal?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2014.05.20 13:47

"Folytatódik a szlovák építőipar mélyrepülése"

Balogok, biztos, hogy Szlovákia jobban teljesít?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html