Április 1-el megszünteti járatait az Eurolot, a LOT lengyel légitársaság fapados leányvállalata - tudta meg a varsói Rzeczpospolita. Vezetése a lehetőségek két hónapon át tartó elemzése után arra a következtetésre jutott, hogy gazdaságilag ésszerűtlen tovább üzemeltetni a céget. A problémát elsősorban az okozta, hogy a társaság nem bírta a versenyt a Ryanairrel és az OLT Express-szel, amely belföldi járataira 99 zlotys, mintegy 7500 forintos egységáron adta a jegyeit.

A 2011-ben létrehozott vállalat a 2012-es évet 170 millió zlotys veszteséggel zárta, a 2013-as adatot pedig nem hozták nyilvánosságra, de a szakértők szerint nagyjából az előző évihez hasonló, míg a 2014-es - hivatalosan még nem ismert - annál is rosszabb lehet. Ezért a társaság felszámolása mellett döntöttek.

Az Eurolot jelenleg 11 Bombardier Q400-as típusú repülőgéppel rendelkezik, ezeket valószínűleg anyavállalata, a LOT veszi át, amely maga is éppen csak kilábalóban van a csődből, és a magasabb nyereséget hozó transzatlanti járatait akarja fejleszteni, amire ezek a gépek nem alkalmasak, így valószínűleg eladják azokat.