Az eredményt egyszeri tételek rontották, főleg a francia Renault-ban és az orosz Kamazban lévő részesedések könyv szerinti értékének csökkentése miatt, mert a cégek részvényei jócskán visszaestek a tőzsdén.

Ettől eltekintve az eredményességet jónak minősítették a közleményben, megerősítve, hogy egész évre továbbra is a tavalyit "jelentősen meghaladó" forgalmat és profitot várnak.

Világszerte 525 ezer személyautót és haszonjárművet értékesítettek, 11 százalékkal többet, mint a tavalyi harmadik negyedévben. A bevétel 5 százalékkal 26,4 milliárd euróra nőtt, a valuta-árfolyamok változása nélkül 8 százalékkal gyarapodott volna a bevétel.

A bevétel Nyugat-Európából 2 százalékkal nőtt, az Egyesült Államokból 2 százalékkal csökkent, Ázsiában 22 százalékkal, azon belül Kínában 17 százalékkal nőtt.

A Daimler 800 millió euró beruházással új gyárat épít Kecskeméten, amely a csoport rastatti gyárával - Mercedes-Benz kompaktjármű szegmensének kompetenciaközpontjával - működik majd együtt. Magyarországon a Mercedes-Benz a mai A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyárt majd. Az első, értékesítésre gyártott személygépkocsik a tervek szerint jövő év elején készülnek el.