Csökkent a Ford forgalma és nyeresége

A Ford Motor Co. az egy évvel korábbinál 6,5 százalékkal alacsonyabb, az elemzői várakozásoktól elmaradó nyereséget ért el az első negyedévben, a forgalom csökkenése és a hátrányos devizaárfolyam-hatások miatt.
MTI-Eco, 2015. április 28. kedd, 15:14
Fotó: Reuters

A cég az első negyedévben 33,9 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 2 milliárd dollárral kisebb értékesítési árbevételt, valamint 924 millió dollár, részvényenként 23 cent nyereséget ért el. Elemzők 34,3 milliárd dollár forgalmat és 26 cent egy részvényre jutó nyereséget jeleztek előre az idei első negyedévre. A tavalyi első negyedévben 989 millió dollár, részvényenként 24 cent volt a Ford nyeresége.

Az első negyedévben az eladások egy százalékkal, 1,6 millióra csökkentek. Észak-Amerikában a nagykereskedelmi értékesítések 2 százalékkal, Latin-Amerikában 3 százalékkal csökkentek, Európában viszont 2 százalékkal emelkedtek.

Az első negyedévben az adó előtti eredmény 1,4 milliárd dollár lett, az egy évvel korábbival közel megegyező.

A Ford az első negyedéves eredmény-beszámolón megerősítette korábbi 8,5-9,5 milliárd dolláros éves adó előtti eredmény-előrejelzését. Tavaly a Ford 6,3 milliárd dollár adó előtti eredményt ért el.

Az idei évre tervezett 15 új modellből a Ford már hármat bemutatott, a többi fejlesztése pedig a tervezett ütemben halad.

HOZZÁSZÓLÁSOK