Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előző negyedévben a profit mellett a bank bevétele is csökkent. 2013 utolsó negyedévében 24,11 milliárd dollár volt a bevétel, 1,1 százalékkal kevesebb, mint 2012 utolsó negyedévében.

A bank sikeresen értékesítette a Visa Inc. részvényeit a tőzsdén, és eladta One Chase Manhattan Plaza ingatlanjait is. A befektetési üzletága azonban gyengén teljesített (57 százalékot zuhant a nyeresége), és a Bernard Madoff nevéhez kötődő piramisjáték és egyéb ügyek miatt komoly büntetésekben részesült a bank. 2013-ban nagyjából 20 milliárd dollár büntetést fizetett ki a JP Morgan.

A szabályozó testületek által kiszabott büntetések azért is problémát okoznak, mert növelik a bank jogi kiadásait. Csak az utolsó negyedévben 800 millió dollár ment el pereskedésre, és James Dimon elnök-vezérigazgató jelezte, hogy a következő negyedévekben nem lehet pontosan előre látni a jogi kiadások mértékét. Abban azonban a vezérigazgató és a befektetők is egyetértettek, hogy a banknak inkább megéri most fizetnie, és gyorsan lezárnia a lehető legtöbb jogvitát.

A piaci elemzők 23,67 milliárd dollár körüli negyedéves bevételt vártak a banktól, tehát a keddi adatok elfogadhatóak. Az elemzők szerint az amerikai bankszektorban a bevételek növekedése csak visszafogott volt 2013 végén, így nem okozott nagy meglepetést a JP Morgan teljesítménye.