Csökkent az amerikai bankágazat negyedéves profitja

Az amerikai bankágazat 37,2 milliárd dollár adózott eredményt ért el a március végével záródott három hónapban. Ez 7,6 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál, részben a pénzintézetek jelzálogból származó bevételének a csökkenése miatt.
MTI-Eco, 2014. május 28. szerda, 19:35
Fotó: Reuters

Az amerikai betétbiztosítási alap (FDIC) szerdai közlése szerint a negyedéves profit 3,1 milliárd dollárral maradt el a tavalyi első negyedévi 40,3 milliárd dollártól. A jelzálogkölcsönökön keletkező nyereség éves összevetésben 4 milliárd dollárral (53,6 százalékkal) csökkent.

Martin Gruenberg, az FDIC elnöke azt mondta, hogy amióta 2013 második negyedévében nőttek a hosszabb lejáratú kamatok, az utóbbi három negyedévben a jelzálogkölcsönök profitja közel a fele az egy évvel korábbinak.

A bankágazat teljes bevétele 6,7 milliárd dollárral (4 százalékkal) 163,7 milliárd dollárra mérséklődött a március végével zárult három hónapban. A rossz hitelek fedezetéül szolgáló céltartalék 7,6 milliárd dollár volt az idei első negyedévben, 3,3 milliárd dollárral kisebb az egy évvel korábbinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbbajobbb, 2014.05.28 22:32

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html