Csökkent az OPEC olajtermelése

Az OPEC augusztusi olajtermelése csökkent a júliusban beállított idei csúcsról. Különösen Líbia olajtermelése esett vissza.
Domokos László, 2017. augusztus 31. csütörtök, 20:12
Fotó: Napi.hu

A Reuters tengeri szállítmányozók és olajpiaci kereskedők körében végzett felmérése alapján az valószínűsíthető, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) augusztusi termelése napi 170 ezer hordóval, 32,83 millió hordóra csökkent.

Az adat a szervezet 13 országára vonatkozik, azaz Líbiára és Nigériára is, amelyek felmentést kaptak az év kezdetétől érvényes termeléscsökkentés alól. Nélkülük is csökkent a termelés, de nem túl jelentősen, napi 29,99 millió hordóról 29,93 millió hordóra.

A szervezetben legnagyobb befolyással rendelkező Szaúd-Arábia augusztusi termelése a júliusi napi 10,02 millió hordóról napi 9,98 millió hordóra mérséklődött.

A legnagyobb mértékben Líbia napi olajtermelése esett vissza augusztusban: napi 900 ezer hordóra a júliusi napi 1 millió 30 ezer hordóról, miután az ország legnagyobb olajmezőjén le kellett állítani a termelést lázongások miatt - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK