Csillagok háborúznak

A Daimler autógyártó az EU trösztellenes hatóságánál bepanaszolta a Nokiát, a távközlési óriáscég szabadalmainak használata miatt. A finnországi székhelyű vállalat szerint a Daimler kiskaput keres, hogy ne kelljen a szabadalmakért fizetnie - írta a hvg.hu.
Domokos Erika, 2019. március 31. vasárnap, 18:27
Fotó: Napi.hu

A német Daimler az Európai Bizottságtól arra vár választ, hogy a távközlési szabványok szabadalmait hogyan lehet engedélyeztetni az autóiparban. A németek szerint ezen szabványokhoz való igazságos és nem diszkriminatív hozzáférés alapvető előfeltétele az autóipari fejlődésnek - olvasható a cikkben.

A Nokia azt állítja, hogy számos lehetőséget kínált az autógyártóknak, de a Daimler nem akarja megvásárolni a Nokia-találmányok licenceit, amelyeket már használ.

A technológiai cégek és az autógyártók között egyre nagyobb a feszültség a kulcsfontosságú műszaki megoldások miatt. A technológiai és a mobiltávközlési vállalatok ugyanis mind nagyobb szerepet játszanak az autóiparban, hiszen az ő szabadalmaikat használják a navigációs rendszerek, az önvezető autók és a járművek közötti kommunikációban is.

HOZZÁSZÓLÁSOK