Debrecenről indít járatot a Lufthansa

Debrecen és München között indít járatot jövő áprilisban a német Lufthansa légitársaság, a cég hetente háromszor közlekedtet gépeket a két város között - jelentette be Ofer Kisch, a Lufthansa kelet-közép-európai regionális igazgatója.
MTI, 2015. december 7. hétfő, 12:03
Fotó: Reuters

A Bombardier CRJ900-assal üzemeltetett járatok hétfőn, szerdán és pénteken közlekednek majd. E régióban ez lesz az egyetlen új útvonal, amelyet 2016-ban megnyit a Lufthansa.

Az első időszakban 50 százalék körüli kihasználtságra, és több német, mint magyar utasra számítanak. A járat egész évben közlekedik majd - mondta Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője.

A légitársaság magyarországi üzemelésével kapcsolatban elmondta: 2015-ben rekordszámú, több mint egymillió utast szállítottak a csoport légitársaságai (Lufthansa, Austrian, Swiss, Brussels Airlines, Germawings/Eurowings), ami 7 százalékkal több az előző év azonos időszakához viszonyítva. A legnagyobb mértékben, 28 százalékkal a Brussels Airlines növelte utasforgalmát.

Az elmúlt években 7 milliárd forintot költöttek a debreceni repülőtér fejlesztésére és néhány év alatt megtízszerezték az utasforgalmat, 2015-ben várhatóan 180 ezren fordulnak meg a repülőtéren, 2016-ban pedig megduplázódhat a forgalom - fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere.

HOZZÁSZÓLÁSOK