A dolgos magyarok és az alacsony adók miatt jönnek ide a dél-koreai cégek

Több százmillió eurónyi beruházás érkezik Magyarországra a következő hónapokban Koreából - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Domokos Erika, 2020. július 27. hétfő, 15:59
Fotó: Napi.hu

Tavaly évtizedek óta először nem Németországból érkezett a legtöbb beruházás hazánkba, hanem Dél-Koreából. Ennek oka Szijjártó Péter szerint az, hogy a legnagyobb dél-koreai elektromos akkumulátor-gyártó vállalatok úgy döntöttek, a világ legnagyobb e-akku gyárait Magyarországra hozzák.

"Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját" - jelentette ki a miniszter.

Több, dél-koreai elektromos autóiparban aktív vállalat is úgy döntött, hogy további beruházásokat hoz Magyarországra, s ez csak az idén több száz millió eurónyi újabb dél-koreai beruházást jelent Magyarországon. "Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz" - véli Szijjártó Péter. Ezekről a következő hónapokban folyamatosan tesznek bejelentéseket.

A beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük - tette hozzá a miniszter. "A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába."

Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.27 18:57

Tehát a melósokkal elégedettek, az adók alacsonyak, de akkor miért nem tudnak/akarnak egy nyugatihoz közelítő bért adni? Mert épp a felét sem fizetik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html