A visszavásárlás keresztrészesedés formájában történik. Az orosz milliárdos 373 millió eurót fizet a 17 százaléknyi Strabag-részvényért, a Strabag pedig 26 százalékra tesz szert a Deripaszka érdekeltségébe tartozó Transzsztroj vállalatban.

A Transzsztroj-részvények egyelőre 70 millió euró előlegért cserélnek gazdát, a végleges vételárat később állapítják meg.

Deripaszka 2007 és 2009 áprilisa között 25 százalék plusz egy részvény részesedéssel rendelkezett az osztrák építőipari nagyvállalatban. Tavaly év elején a gazdasági válság miatt egyetlen részvényre csökkentette érdekeltségét.

A Raszperia Trading 17 százalékos tulajdonszerzésével egyidejűleg a Raiffeisen-UNIQA csoport tulajdoni hányada 43,4 százalékról 30,5 százalékra, a Haselsteiner csoporté 33,7-ről 29,5 százalékra csökken a Strabagban. A közkézhányad 23 százalék marad.

A Deripaszka korábbi tulajdonrészéből fennmaradó nyolc százalék visszavásárlására szóló opciót 2014. július közepéig meghosszabbították.

A Bloomberg ugyanakkor arról is tudósított, hogy a Strabag megnyerte a 2014-es orosz téli olimpiára építendő olimpiai falu szállásainak és hoteleinek kontraktusát, miután az orosz milliárdos Oleg Deripaszkával szorosabbra fűzte üzleti kapcsolatait.