Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erről először a Welt am Sonntag című német lap számolt be, majd ezt egy forrás megerősítette a Reuters hírügynökségnek.

Úgy tudni, hogy a közel két hete született felhatalmazás óta az első szűk körű kapcsolatfelvétel már meg is történt a két bank szakértői között, de a Reutersnak erről nyilatkozó forrás rámutatott arra, hogy a tárgyalások még nagyon a kezdeti stádiumban vannak.

A Deutsche Bank és a Commerzbank szóvivői nem kívánták kommentálni az értesülést.

A két bank egyesülésének ötlete nem újkeletű. A Deutsche Bank 2016-ban már folytatott egyeztetést a Commerzbankkal az egyesülésről. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy először mindenki a maga háza táján befejezi a már zajló szerkezetátalakítást és csak azután térnek vissza a kérdésre.

Az utóbbi hónapokban azonban ismét felerősödtek az egyesüléssel kapcsolatos várakozások, különösen azután, hogy Olaf Scholz német pénzügyminiszter azt mondta, hogy nem utasítaná el a két pénzintézet összeolvadását.

"Jó hátszelet" biztosít a tervezett egyesülésnek az is, hogy egy jól értesült forrás szerint a Cerberus Capital Management amerikai befektetési alap, amelynek mindkét német bankban jelentős részesedése van, kész beleegyezni az összeolvadásba.

A német kormánynak jelenleg még 15 százaléknyi részesedése van a Commerzbankban, amely komoly támogatást kapott az államtól a pénzügyi válság idején.