Direkt butítanák a Skodát

Alig győzi a megrendelések teljesítését a cseh Skoda Auto. Csehország legnagyobb iparvállalata csak augusztusban közel 1000 alkalmazottat vett fel és szeptemberben további néhány száz új munkatársra van szüksége - írta a Hospodárské Noviny cseh gazdasági napilap.
Sidó Zoltán, 2010. szeptember 8. szerda, 08:42
Fotó:

A Napi Gazdaság cikke

A Skoda Auto 2010 első hét hónapjában 437 ezer gépkocsit gyártott, ami 13,4 százalékkal több a 2009 hasonló időszakában előállítottnál, különösen a Superb, az Octavia és a Yeti modellek kelendőek. A Superb iránti kereslet annyira megugrott, hogy 36 rendkívüli műszakot kell beiktatni a társaság Kvasinyben működő telephelyén.

 

A túlzott siker akár még meg is bosszulhatja magát, ugyanis a Volkswagen csoportjába tartozó Skoda Auto egyszerűen sérti a VW érdekeit - írja a Hospodárské Noviny online. A német Auto Bild szakmagazin tesztje szerint például a Skoda Superb teljesen egyenértékű a VW Passattal, ezért az utóbbi magasabb ára nem indokolt. Martin Winterkorn, a Volkswagen konszern főnöke az Auto Bildnek adott interjújában egyenesen kijelentette: "A Skodánál kénytelenek leszünk behúzni a fékeket." Winterkorn úgy látja, a Skoda túl sikeres, egyre inkább felveszi a versenyt a jóval drágább Audival és Volkswagennel, rontva az utóbbiak pozícióját.

A fékezés jegyében a 2014-ben piacra kerülő új Skoda Fabia modell tudatosan "butított" verzióban készül, nem kapja meg azt a technológiát, amit az ugyanabba a kategóriába tartozó VW Polóba építenek be. Winterkorn szerint a Skoda Autót vissza kell sorolni oda, ahová korábban tartozott, azaz a koreai gépkocsikkal kell felvennie a versenyt, az alacsonyabb szegmensekben kell helytállnia, nem a magasabb kategóriákban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cult, 2010.09.08 09:30

Ez ám az igazi öngól! A kelet-európai gyár amit azért vettek hogy szart gyártson a proliknak lepipálta a gondosan felépített imidzsű anyamárkát. Ha-ha-ha.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.08 09:01

Az első eset a történelemben, amikor a fönök bejelenti, hogy sajnos túl jó az autónk - rosszabbat kell gyártani !!! A többi autógyártó meg fuldoklik a röhögéstől !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html