Riválist kapott az Aldi és a Lidl - hamar be kellett zárnia

Múlt héten nyitotta meg első németországi üzletét az orosz Torgservis, de áruhiány miatt ideiglenesen máris be kellett zárnia. A cég szóvivője szerint a nagy keresletet nem bírta a Lipcsében Mere logó alatt működni kezdő üzlet, az mindenesetre biztos, hogy a beszállítói kapacitást nem sikerült jól méretezni.
K. Kiss Gergely, 2019. február 5. kedd, 17:49
Fotó: Pixabay

Emiatt a cég inkább úgy döntött, hogy hétfőn és kedden zárva marad az üzlet, az árukészlet feltöltése után szerdán nyit ki újra. Az ezer négyzetméteres boltban elsősorban élelmiszereket lehet kapni, de vannak azért textil- és vegyi áruk, valamint háztartási eszközök is - idézi a Handelsblattot a G7.hu.

Az orosz Torgservisnek saját adatai szerint 928 üzlete van Kelet-Európában és Szibériában, de eltökélte, hogy az egykori Kelet-Németországra is kiterjeszti a hálózatát - főleg a kispénzűeket megcélozva. A lipcsei üzlet megnyitása ennek a folyamatnak az első lépése, az orosz lánc mintegy 100 üzletet készül nyitni a németeknél.

A cég boltjai még a diszkontláncokhoz szokott vásárlók számára is igen egyszerűek. Az üzlethelyiség úgy néz ki, mint egy kisebb csarnok, ahol raklapokon és egyszerű polcokon sorakoznak a csak részben kicsomagolt áruk. Olyan, mintha egy nagykereskedelmi cég raktárában vásárolnánk. Az üzletekben 1500-2000 árucikk kapható, ezek 90-95 százalékban saját márkás termékek.

HOZZÁSZÓLÁSOK