Dízelbotrány: áttörést értek el a csehek

Kártérítést kellene kapniuk a Volkswagen dízelbotrányában érintett Skoda és VW-autók csehországi tulajdonosainak egy cseh bíróság elsőfokú ítélete szerint - írta a Reuters hírügynökség a cseh www.seznamzpravy.cz hírportál cikkét idézve szerdán.
Szabó Zsuzsanna, 2019. június 19. szerda, 21:04
Fotó: AFP - Fred Dufour

Egy prágai kerületi bíróság a www.seznamzpravy.cz beszámolója alapján helyt adott egy gyűjtőperben a Volkswagen konszern ellen kártérítés miatt indított keresetnek.

A döntés értelmében a gyűjtőperben képviselt 2435 csehországi autótulajdonos 533 millió korona (21 millió euró) kártérítés illeti meg. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

"Áttörést sikerült elérnünk Európában a dízelbotrány jogi következményeinek kezelésében" - idézi a Seznam hírportál a felpereseket képviselő ügyvéd, Frantisek Honsa szavait. "Ugyanazt az eredményt értük el, mint amit az Egyesült Államokban is."

A hírportál beszámolóját a Reuters hírügynökség megkeresésére nem kommentálta sem a Skoda Auto, a Volkswagen konszern cseh leányvállalata, sem a VW márka, sem a prágai kerületi bíróság szóvivője. A felperesek ügyvédjét pedig a hírügynökségnek nem sikerült elérnie.

HOZZÁSZÓLÁSOK