Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A júniusi eladás 4,1 százalékkal, 958 600-ra emelkedett.

A Volkswagen csoport legfontosabb piacán, Kínában az értékesítés 9,2 százalékkal nőtt, az ázsiai országban csaknem 2 millió járművet adtak el az első hat hónapban. Ugyancsak jelentősen, 22,6 százalékkal nőtt az értékesítés Brazíliában, míg az eladások az Egyesült Államokban 6,3 százalékkal, Németországban pedig 4,6 százalékkal bővültek. (Hasít az európai autópiac.)

Az első félévben a csoporthoz tartozó márkák közül a Skoda és a Seat eladása nőtt a legjelentősebben, miközben az Audié 3,8 százalékkal csökkent - írja az MTI.

A wolfsburgi székhelyű cég arra figyelmeztetett, hogy a második félévben csökkenhetnek az eladásai, mert késedelmeket okozhat Európában egyes modellek értékesítésénél az átállás a WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) emissziós követelmények teljesítésére. A VW emiatt a harmadik negyedévben néhány napra kénytelen is lesz leállítani a szerelőszalagokat wolfsburgi üzemében.

A Volkswagen csoport tagjai a Volkswagen, az Audi, a Porsche, a Skoda, a Seat, a Bugatti, a Lamborghini és a Bentley.

A fotó forrása: Fred Dufour/AFP.