Donald Trump cégének kínai bankszámlája van

Donald Trump amerikai elnök bankszámlával rendelkezik Kínában, és évekig igyekezett, hogy üzleteljen az országgal, miközben a nyilvánosság előtt Peking ádáz ellenfelének szerepében tetszelgett - írta a New York Times adónyilvántartási adatokra hivatkozva.
Domokos László, 2020. október 21. szerda, 13:10
Fotó: Getty Images

A lap szerint a tények napvilágra kerülése hiteltelenítheti Trump igyekezetét, aki azzal vádolja Joe Biden demokrata elnökjelöltet, hogy túl enyhe irányvonalat képvisel Kínával szemben - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.

Az elnök adónyilvántartásának elemzéséből kiderült, hogy Trump rendelkezik egy kínai bankszámlával, amely azért nem szerepelt nyilvános pénzügyi beszámolójában, mert a Trump International Hotels Management cég nevén van.

Trump még elnökké választása előtt nyitott irodát Kínában abban a reményben, hogy terjeszkedhet az ottani ingatlanpiacon. Az irodát elnöksége alatt is fenntartotta, és közben igyekezett megállapodást kötni egy fontos kínai állami vállalattal.

Alan Garten, a Trump-csoport ügyvédje szerint a számlát kizárólag adófizetés céljából nyitották.

A napilap korábban beszámolt róla, hogy Trump csak öt évben fizetett adót 2000-2015 között, mert a fennmaradó tíz évben cégei papíron több veszteséget termeltek, mint hasznot. Elnökké választása, illetve hivatali ideje első évében mindössze 750 dollár (körülbelül 230 ezer forint) adót fizetett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.10.21 15:32

@halacska40: freedom! longlivethequeen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

halacska40, 2020.10.21 14:41

na4: Na ,mi van hüegyerek? Csalódást okozott a gumibabád?:)
Ha-ha-ha:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html