Dönget a BMW

A Bayerische Motoren Werke AG, világ legnagyobb luxusautógyártója megtizenegyszerezte profitját a harmadik negyedévben, és év végi proftivárakozását is feljavította – a piacoknak mégsem tetszett az eredmény.
NAPI, 2010. november 3. szerda, 10:23
Fotó:

A BMW nettó profitja a tavalyi harmadik negyedév 76 millió eurója után 871 millió euróra ugrott; az árbevétel is jelentősen, 36 százalékkal 15,9 milliárd euróra nőtt.

A Dow Jones Newswires által megkérdezett elemzők várakozásainál mindkét eredmény jobb lett, a nettó profitra ugyanis 784 millió eurót, az árbevételre pedig 14,3 milliárd eurót vártak.

A cég vezérigazgatója, Norbert Reithofer bejelentette, mostantól az egész évre 7 százalékos EBIT-növekedést várnak az autógyártási részlegtől, az eddigi 5 százalék helyett.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint ez kiábrándító, különösen annak fényében, hogy a BMW-részvények idén 60 százalékot erősödtek, a Daimler pedig 17 százalékos profitnövekedést vár idén; szerda reggel azonban több, mint 3 százalékot gyengültek a bajor autógyártó papírjai.

HOZZÁSZÓLÁSOK