Drágán került új kézbe a HBO tulajdonosa

A hétvégén megszületett a megállapodás, megveszi az amerikai távközlési cég, az AT&T a Time Warner médiavállalatot. A felvásárlás értéke több mint 80 milliárd dollár - írja a The Wall Street Journal.
portfolio.hu, 2016. október 22. szombat, 20:49
Fotó: Napi.hu

Egyelőre még a két vállalat nem jelentette be hivatalosan a megállapodást, de ez bármelyik pillanatban megtörténhet a The Wall Street Journal szerint.

A tranzakció értéke 80 milliárd dollár, a felvásárlási ár részvényenként 105-110 dollár, ami 17-23 százalékos prémiumnak felel meg a pénteki záróárhoz képest. A felvásárlási árat felerészt készpénzben, felerészt pedig részvényben fizeti ki az AT&T.

A Time Warnert két évvel ezelőtt részvényenként 85 dollárért vette volna meg a 21st Century Fox, de akkor a menedzsment visszautasította az ajánlatot, amit a részvényesek nem néztek jó szemmel. Így a mostani, magasabb áron való eladás egy kisebb győzelem Jeff Bewkes vezérigazgatónak.

Az AT&T több millió mobil-és televíziós előfizetővel rendelkezik, az egyik legnagyobb amerikai távközlési szolgáltató. A Time Warner médiabirodalmának része a CNN, a TNT, a HBO és a Warner Bros. filmstúdió.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK