Drónnal visz csomagot az Amazon

Elindította sokak által várt drónos kiszállítási programját az Amazon. A kísérlet időtartama alatt napközben, megfelelő időjárás mellett teljesítenek drón segítségével megrendeléseket 30 perces idővel, többletköltség felszámítása nélkül - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2016. december 18. vasárnap, 19:54
Fotó: Reuters

Jelenleg mindössze két brit fogyasztó vesz részt a kísérletben, de az Amazon közölte, hogy britanniai üzeme közelében a következő hónapokban több tucat, majd több száz fogyasztó számára biztosítanák a drónos kiszállítást - írja a CNN.

Az első szállítás másfél héttel ezelőtt volt, ekkor egy Amazon Fire TV-t és egy csomag pattogatott kukoricát szállítottak ki Cambridge-ben. Az "order" gomb megnyomását követően 13 percre volt szüksége az Amazonnak a kézbesítéshez.

Néhány hónappal ezelőtt a Google az USA-ban Chipotle burritókat, a Domino's pedig Új-Zélandon pizzákat szállított ki drón alkalmazásával.

Az USA-ban egyelőre nem teszik lehetővé a jogszabályok a drónnal történő rendszeres kiszállítást, az Amazon Nagy-Britanniában is csak a brit kormánnyal kötött külön megállapodás alapján végzi a kísérletét.

HOZZÁSZÓLÁSOK