Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Parlament jóváhagyta a drónok biztonságos használatát garantáló új szabályokat és a repülésbiztonsági szabályok korszerűsítését. Egyebek mellett ütközéselhárító rendszerrel vagy automatikus landolási funkcióval is kell rendelkezniük ezeknek az eszközöknek.

A magyar kormány jóváhagyta azt a projektjavaslatot, amely az Európai Bizottság által kezdeményezett U-Space program keretében megfogalmazott drónrepülések forgalmi menedzsmentjével foglalkozó rendszer funkcióinak létrehozását szolgálja. Egy olyan rendszert kell megalkotni, amely valós körülmények között demonstrálja a drónrepülés biztonságát.

A projekt teljes költsége 154 millió forint, ennek fele uniós támogatás, míg a másik fele a magyar költségvetést terheli. Az uniós támogatásért a konzorciumvezető HungaroControl Zrt. pályázhat.

A kidolgozandó megoldás segítségével a drónok biztonságos, valamint üzleti szempontokat is szem előtt tartó légtérbe illesztése kivitelezhetővé válik úgy, hogy minden felhasználó számára képes az egyenlő hozzáférést biztosítani a légtér használatához.

A kép forrása: Pixabay.