Egy euróért kelt el egy General Motors üzem

A belga Punch Metals International (PMI) vásárolja meg a General Motors (GM) strasbourgi üzemét. Egy strasbourgi bíróság csütörtökön adott zöld jelzést az üzem megvásárlásának - írja a Handelsblatt online kiadása.
MTI, 2013. január 4. péntek, 15:15
Fotó: Napi.hu

A PMI jelképes egy eurót fizet a GM üzemért (képünkön a cég amerikai központja látható), viszont tízmillió eurós beruházás mellett kötelezte el magát. A lap értesülése szerint a felek a szerződést hamarosan aláírják. A strasbourgi üzem a jövőben a friedrichshafeni ZF autóipari részegység beszállító vállalat számára gyárt majd nyolcsebességes automata sebességváltó egységeket. A GM a 2013-as és 2014-es évekre megrendelést adott a ZF termékeire.

Az üzemben foglalkoztatott mintegy ezer fő munkahelyének megmaradása a tulajdonosváltásnak köszönhetően az elkövetkező néhány évre így biztosra vehető. Az 1967-bem alapított üzem 2000-ben még háromezer főt foglalkoztatott, a GM 2009-es csődjekor pedig alig menekült meg a bezárástól.

A General Motors tavaly december 21-én számolt be saját honlapján arról, hogy megállapodott a GM Powertrain strasbourgi üzemének eladásáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK