Egy fizetési szolgáltató is kitiltotta Trumpot

Nagyon úgy tűnik, hogy a Donald Trump kampánystábja által adománygyűjtésre használt fintech cég, a Stripe fizetési szolgáltató is letiltotta az amerikai elnököt, azaz ezen a csatornán már nem tudnak a pénzügyi támogatást küldeni Trumpnak hívei - írja a Wall Street Journalra hivatkozva a Fintechradar.
Szabó Zsuzsanna, 2021. január 13. szerda, 16:27
Fotó: Getty Images

A leköszönőben lévő amerikai elnöktől elbúcsúzott a Stripe fizetési szolgáltató is - írja a Fintechradar a Wall Street Journalra (WSJ) hivatkozva.

A WSJ szerint ugyanis a Trump-kampány weboldalán vasárnap óta nem lehet Stripe-ot használva fizetni. A több milliárd dollárnyi tranzakciót kezelő fintech a Capitolium megszállása utáni napokban döntött úgy, hogy megválik kényelmetlenné vált ügyfelétől. A fintech döntését azzal indokolta, hogy a Trumpék megszegték a felhasználási feltételek egyik fontos pontját és erőszakra buzdítottak.

A Stripe szabályzata ugyanis kiköti, hogy nagy kockázatú üzleteknek, erőszakot hirdető szervezeteknek nem nyújt szolgáltatást. Ezt a szabályt a 2018-as pittsburgh-i zsinagóga elleni fegyveres támadást követően is alkalmazták már. Akkor a támadó által látogatott Gab.com szélsőjobboldali közösségi platformot tiltotta le a fizetési szolgáltató.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugati, 2021.01.15 06:51

Szépen alakul a liberális diktatúra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html