Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eljárás a Muszlimok ártatlansága című, 13 perces filmelőzetes miatt indult, amelyet Kaliforniában készítettek magán finanszírozók támogatásával. A felvétel 2012-es megjelenése után erős Amerika-ellenes érzelmeket szított Egyiptomban és más muszlim országokban - írja az atv.hu az MTI-re hivatkozva

Egy alsóbb szintű bíróság 2013-ban már felszólította a kommunikációs és informatikai minisztériumot, hogy blokkolja a YouTube-ot a szóban forgó videó miatt, de a döntés ellen fellebbeztek, és a határozat végrehajtása függőben maradt. Az illetékes tárca ráadásul akkor azt közölte, hogy a YouTube-ot nem tudják anélkül elérhetetlenné tenni, hogy ne okoznának fennakadást a Google keresőmotor működésében, ami hatalmas költségekkel és akár munkahelyek megszüntetésével is járhat Egyiptomban.

A legfelső bíróság szombati döntése végleges tekintendő. A kommunikációs és informatikai minisztérium egyelőre nem reagált a legújabb bírósági határozatra. A YouTube szombaton helyi idő szerint délután 3 óra körül még elérhető volt Egyiptomban - jelentette a Reuters tudósítója.

Képünk forrás: Pixabay.com