A brüsszeli Little Food startup vállalkozásnál gasztronómiai forradalom kirobbantásán fáradoznak, ugyanis ropogós tücsköket kínál proteinforrásként a hús alternatívájaként. Az említett vállalkozás már egy rovarfarmot is létrehozott azért, hogy elegendő alapanyagot biztosítsanak - számolt be a Reuters híre alapján a magro.hu.

Sokan valóban lehetőséget látnak a rovarok táplálékként történő fogyasztásában. Nikolaas Viaene tücsöktenyésztő szerint annyi fehérje előállításához, amennyit mondjuk egy tehén szolgáltat, a tücsköknek 25-ször kevesebb takarmányra, 300-szor kevesebb vízre van szükségük, és 60-szor kevesebb üvegházhatású gázt termelnek.

A Little Food még nem nyitott éttermet, de szárított tücsköt és ízesített tücsöklisztet már forgalmaz. Az új termékek fogadtatása azonban nem túl pozitív: a brüsszeliek egyelőre elutasítják a próbálkozást.