Egyre nagyobb bajba kerül a Daimler?

A korábban jelzettnél több Daimler modellt érinthet a dízelmotorok károsanyag-kibocsátási értékeit manipuláló szoftverfunkcióval szemben felmerült gyanú a Bild am Sonntag lap szerint.
Domokos László, 2019. május 19. vasárnap, 14:17
Fotó: AFP

Eszerint a szóban forgó motorvezérlő szoftverfunkció a hűtőfolyadék hőmérsékletét szabályozza azzal a céllal, hogy a motor nitrogén-oxid-kibocsátása mérőpadon ne haladja meg a megszabott határértékeket, forgalmi körülmények között azonban ezt már nem teszi.

A német lap értesülése szerint e szoftverfunkciót nemcsak a Mercedes GLK terepjáró modellekbe, hanem a Mercedes C-, E- és S-osztály modelljeibe is beépítették - íra az MTI.

A Mercedes GLK modell motorvezérlő szoftverébe beépített funkció ténye és az emiatt folyamatban lévő hatósági vizsgálat az idén áprilisban vált médiajelentéseknek köszönhetően ismertté. A német szövetségi közlekedési minisztérium akkor közölte, hogy a vizsgálat 2018 ősze óta tart és annak lezárásáig nem hoznak nyilvánosságra részleteket.

A Daimler szerint a szoftverfunkciót saját maga jelentette be a Kraftfahrt-Bundesamtnál (KBA) és együttműködik a hatósággal a folyamatban lévő vizsgálatban. A funkciót a cég nem tekinti illegálisnak. A meghallgatások még tartanak, ezért minden esetleges visszahívási akcióról vagy az érintett modellek számáról tett kijelentés "puszta spekuláció".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gabrilovics, 2019.05.27 11:24

Na most, hogy látható,így leírom ismét azt, amit már írtam több mint egy hónapja. A kecskeméti (K2) építését már tavaly szeptemberben tudott volt, hogy leállítja, mert az első (K1) munkájával és minőséggel nincsenek megelégedve! Tehát ezt hiába pampogja a kommunikációs hölgy, ő csak a pénzét védi, de érdemben nem tud hozzá tenni semmit, és más hol ennyit nem kapna! Egy kecskeméti vicc: " A mercinél a kerítés is merciből van!!! Miért? Mert a sok utómunkára (nacharbeit) váró autók ott állnak végig a kerítés mellett!!!" Szerbiából hozznak munkásokat, mert ők nem sztárkolnak, és a minimálbér itt sokkal nagyobb mint amit otthon kapnának! Ingyen szállás és kaja! Szoftver csalásról. A Bosch gyártotta ezeket a szoftvereket, nem véletlen, hogy a német autók buktak, hiába igyekezett a Daimler a Renaultra nyomni, a Renault jogossan mondta, "Mi a motort adjuk, nem a vezérlést!" Erre a Bosch kiadta, megtalálták a szoftver javításást! Hahaha! Ők csinálták, így furcsa is lenne ha nem ők találták volna meg az általuk gyártott szoftverben a hibát! Tudják kint is, hogy baj a magyar vezetőségben van!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gabrilovics, 2019.05.27 11:10

Nos, bemelegítsének egy kérdés! Az adminisztrátor (??) miért törli a hozzá szólásom? Nem tetszik neki, amit írok, főleg mert igaz? Vagy a kecskeméti merci M=Münchausen, B=Báró, M=Magyar, H=Háza, fizet neki?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html