Egyre többen tévéznek interaktívan

Ez az év az interaktív televíziózás éve Magyarországon, egyre többen tévéznek így, karácsony közeledtével pedig egyre több tévé készülék fogy.
Diószegi József, 2012. december 11. kedd, 09:25
Fotó: Napi.hu

December elejére a T-Home Interaktív TV szolgáltatás előfizetőinek száma meghaladta a háromszáz ezret - írja közleményében a társaság. Ez is igazolja a cég korábbi kijelentését, amely szerint 2012 az interaktív televíziózás éve lesz hazánkban - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Egy idei kutatásunkból kiderül, hogy minden harmadik tévénéző igényli, hogy átgondoltan, tudatosan fogyasszon tartalmat. A Telekom innovációs tevékenysége a továbbiakban is arra irányul, hogy a technika adta eszközöket az ügyfélélmény szolgálatába állíthasa - tette hozzá a cégvezető.

A Telekom fejlesztéseinek eredményeképpen mára az Interaktív SAT TV szolgáltatáson is egyre több, az IPTV-n már alkalmazás érhető el, és az IPTV-t már okostelefonra letölthető alkalmazással is lehet irányítani. Mára több mint százezer kölcsönzést regisztrál havonta a Videotéka is.

A karácsony közeledtével élénkül a vásárlási kedv, a Telekom tapasztalata szerint a tévékészülékek egyharmada ebben az időszakban talál gazdára és tavaly karácsonykor közel két és félszeresére nőtt a fizetős filmkölcsönzés is.

HOZZÁSZÓLÁSOK