Együttműködik a Nokia és a Facebook

A Nokia új készülékei a belső testreszabhatóság jegyében készülnek, egyúttal közvetlen elérhetőséget biztosítanak a Facebook-fiókokhoz is.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 2. szerda, 15:42

Együttműködési megállapodás született a Nokia és a Facebook közösségi oldal között, melynek értelmében a felhasználók az Ovi Lifecasting technológia révén mobiltelefonjuk kezdőképernyőjéről közvetlenül Facebook-fiókjukba juttathatják földrajzi helyzetüket vagy épp státuszfrissítéseiket - írja a Marketwatch.

Elemzők szerint a mostani megállapodást további szolgáltatókkal való együttműködések követhetik. A Lifecasting az októberben érkező új N97 mini modellen debütál, de a régebbi N97-eseken is elérhető lesz egy ingyenes frissítés segítségével. A fejlesztés azon a felismerésen alapul, hogy a felhasználók telefonjaik külső testreszabása mellett egyre inkább igénylik azt is, hogy szabadon dönthessenek a kezdőképernyőn szereplő alkalmazásokról - a Nokiát követve az Apple és a HTC is kifejlesztette már saját felületét, ami ennek megfelelően működik. Emellett két új, zeneközpontú telefon megjelenését is bejelentette a Nokia, ezek az X6 és X3 márkajelzést kapják majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK