EIB-hitet kap egy magyarországi babatermékgyártó

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 25 millió eurós hitelt nyújt a BAMED MAM Csoport osztrák babatermékgyár magyar leányvállalatának, a MAM Hungária Kft.-nek a cég terjeszkedésére és a termékek fejlesztésére - közölte a luxembourgi székhelyű pénzintézet.
MTI, 2016. március 3. csütörtök, 13:04
Fotó: Reuters

A tájékoztatás szerint az egyebek mellett jobb és biztonságosabb termékek kifejlesztését célzó támogatás várhatóan számos új munkahelyeket teremt a nyugat-dunántúli régióban.

Ez a hosszú lejáratra kapott kölcsön jelzi, hogy az EIB elkötelezett a gyorsan növekvő, nagy piaci tőkeértékű európai vállalatok fejlesztése, valamint a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatása iránt - olvasható a bank közleményében.

Ez az InnovFin - EU finanszírozás innovátorok részére nevű uniós program keretében megkötött első magyarországi megállapodás.

A MAM márkájú termékek több szegmensben piacvezetők, a cumik és a cumisüvegek piacán például a cég egyike a három legnagyobb gyártónak. A vállalat évente mintegy 80 millió terméket értékesít a világ 60 országában.

Az InnovFin növekedés-finanszírozás közepes tőkeértékű vállalatoknak nevű program elsőbbségi és alárendelt kölcsönöket vagy garanciákat biztosít annak érdekében, hogy javítsa elsősorban az innovatív nagy piaci tőkeértékű, legfeljebb 3000 munkavállalót alkalmazó vállalatok, illetve a kis- és közepes cégek, valamint a kis és közepes tőkeértékű vállalatok finanszírozáshoz jutását is. A 7,5 millió euró és 25 millió euró közötti értékű kölcsönöket közvetlenül az Európai Beruházási Alap (EIF) nyújtja az uniós és társult országok támogatásra jogosult kedvezményezetteinek.

HOZZÁSZÓLÁSOK