Keddre virradóra legalább 97 épületet bontottak le Moszkva központi metróállomásai körül. Bár túlnyomó többségük kisebb kioszk, volt köztük üzletközpont, kávéház és étterem is. A városi önkormányzat kereskedelmi osztályvezetője, Alekszej Nemerjuk szerint az építési engedéllyel nem rendelkező épületek lebontása törvényes. Kemény dolog, hogy egyszerre 200-250-re kerül sor, ez azonban más kérdés.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint február 24-re fejezik be az akciót, amelynek következtében most egyetlen éjszaka mintegy kétezren vesztették el munkahelyüket.

Az ellenzék szerint ez nem csupán a tulajdonosi jogok megsértése, de súlyos csapás jelent azokra a kisvállalkozókra, akik amúgy is nehéz helyzetbe kerültek a recesszió miatt. Ebben a helyzetben a város vezetésének fontosabb volna új munkahelyek teremtésével, mint az utcaképpel törődnie, és követelik Szergej Szobjanyin főpolgármester leváltását. Szobjanyin azzal védekezik, hogy a kilencvenes években emelt épületek "veszélyeztették a moszkvaiakat".

A tulajdonosok és a bérlők megpróbálták megvédeni az objektumokat, és elfoglalták az Albatrosz üzletközpontot, de a rendőrök kikergették őket és a buldózerek azonnal lebontották az épületet - annak ellenére, hogy annak jogi státusát egy bírósági döntés még januárban megerősítette.