Eladhatatlanok lesznek a karácsonyi játékok?

A kiskereskedők aggódnak, hogy az elmúlt hónapok játékbotrányai miatt drasztikusan visszaesik e termékek forgalma karácsony előtt.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 11:54
Fotó:

Az USA kiskereskedőit erősen aggasztja, hogy visszavetik az idei karácsonyi játékforgalmat azok a visszahívások, amelyekben a játékgyártók kénytelen voltak elismerni, hogy egyes Kínában készült termékeik festékanyaga mérgező lehet. A negyedik negyedév kritikus az ágazat termelőinek és forgalmazóinak, ugyanis az egy év alatt eladott játékok 50 százalékára karácsony előtt találnak vevőt.

A világ vezető játékgyártója a Mattel 21 millió termékét volt kénytelen visszahívni az idei nyáron egészségügyi kockázatuk miatt. A cég vezetése abban bízik, hogy a fogyasztókban ennek nyomán kialakult kétségek eloszlottak, az ügy így már letudottnak tekinthető. A kiskereskedők azonban már korántsem ilyen optimisták: szakmai szervezetük szerint az elmúlt öt év leggyengébb karácsonyára készülhetnek részben a játékbotrányok, részben a jelzálogpiaci válság miatt lassuló amerikai gazdaság, s ezzel gyengülő fogyasztás miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK