Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Asahi 1,2 ezer milliárd jent (11,3 milliárd dollár) fizet az ausztrál söripari vállalatért. A tranzakció lezárására 2020 első negyedévében lehet számítani. Az AB InBev az értékesítésből befolyt összeg nagy részét konkurense, a SABMiller 2016-os felvásárlásakor felhalmozott adósságállományának csökkentésére kívánja felhasználni.

Az ausztrál érdekeltség értékesítésére alig egy héttel azt követően került sor, hogy az InBev kedvezőtlen piaci kondíciókra hivatkozva felfüggesztette ázsiai érdekeltségei - közöttük az ausztráliai - 15 százalékos tőzsdére vitelét.

A vállalat adósságállománya 102,5 milliárd dolláron állt 2018 végén, nettó adóssága 4,6-szorosát tette ki működési eredményének. Az adósság/eredmény arányt az InBev 2020-ra négyszeresre, hosszabb távon pedig kétszeresre tervezi csökkenteni.

Az AB InBev 2018-ban 4,8 százalékkal magasabb, 54,6 milliárd dolláros értékesítési árbevétel mellett 7,9 százalékkal 22 milliárd dollárra növelte működési eredményét. Bevételarányos jövedelmezősége pedig 39,1 százalékról 40,4 százalékra javult. Az AB InBev részvénye pénteken több mint négy százalékkal erősödött az európai tőzsdei kereskedésben, nagyban hozzájárulva az árfolyamindexek emelkedéséhez.