Scardino mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a kiadói csoport megtartsa a napilap mellett a hasonlóan mérvadó hetilap, a The Economist 50 százalékát is birtokló FT Groupot - az időnként szóba kerülő eladást rendre úgy kommentálta, hogy "csak a holttestemen keresztül". Kijelölt utóda, John Fallon - aki az oktatási kiadványokra és a szakkönyvekre kíván fókuszálni - a múlt hónapban kérdésre válaszolva a Pearson magasra értékelt részének minősítette a FT-t, és a társaság szóvivője most is e szavakat idézve cáfolta a Reutersnek a hírt.

Pletykákat és spekulációkat általában nem kommentálunk - tette hozzá - , de ez a Bloomberg-sztori téves. A gazdasági hírügynökség szóvivője úgy reagált erre, hogy kitartanak jelentésük mellett.

A FT Group adta eddig a Pearson árbevételének mintegy 8, profitjának 12 százalékát - tavalyi EBITDA-eredménye 99 millió font volt - és legalább egymilliárd fontot kellene fizetnie érte az esetleges vevőnek, akik között a Bloomberg informátorai szerint orosz, közel-keleti vagy ázsiai szupergazdagok is lehetnek, éppúgy, mint a hírügynökség anyavállalata, a Bloomberg LP (utóbbi egyszer már tett ajánlatot az FT-re, de elutasították).