Eladósorban a Transformers gyártója

Előzetes tárgyalások zajlottak a Hasbro és a Providence Equity Partners között a játékgyártó tőkeemeléssel egybekötött felvásárlásáról és tőzsdei kivezetéséről.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 18:08
Fotó:

A lépés illeszkedik az utóbbi időszak hasonló megmozdulásaihoz, az utolsó fél évben, a válság enyhülésével egyre gyakoribbak lettek a vállalatfelvásárlások. Ugyanakkor ezek az akvizíciók nem voltak nagy mértékűek, 1 és 4 milliárd dollár között mozgott az értékük.
A Hasbro piaci értéke 6 milliárd dollár, részvényei 41 dollár fölött - éves csúcson - forognak a New York-i tőzsdén, a Wall Street Journal szerint egy ilyen méretű üzlet legalább 40 százalékos részvénycserével is jár. A szakértők úgy vélik, egy komoly felvásárlási ajánlat 8 milliárd dollárról indulhat.

A Wall Street 24/7 szakértői szerint a Hasbro 1,4 milliárd dolláros hosszú távú kötelezettsége elenyésző a cég teljes értékéhez képest, ráadásul 1,3 milliárdnyi szabad tőkéje pedig csak növelheti a cég vonzerejét. A rendelkezésre álló adatok szerint a játékgyártó bevételei nőttek az elmúlt időszakban, de nem elegendő mértékben ahhoz, hogy alátámasszák a 8 milliárdos ajánlatot.

A Providence Equity egy 22 milliárd dollárt kezelő alap, amely épp most vált meg 1,37 milliárd dollárért egyik portfólójától. A Hasbro nem kommentálta a piaci értesülést.

HOZZÁSZÓLÁSOK