Eladta leánybankját a Raiffeisen

Az év elején bejelentett stratégiai döntésének megfelelően sikerült a Raiffeisennek eladnia szlovén leánybankját. A vevő az Apollo Global Management egyik érdekeltsége, az adásvételi árat azonban nem hozták nyilvánosságra.
portfolio.hu, 2015. december 10. csütörtök, 11:19
Fotó: Reuters

A Raiffeisen Bank International bejelentette, hogy egyezségre jutott a Biser Bidcóval, az Apollo Global Management egyik érdekeltségével szlovén leánybankja eladásáról. A szlovén leánybank közel hatod akkora, mint a magyar. Az adásvételi árat nem hozták nyilvánosságra, a tranzakciót 2016 első felében zárhatják.

A tranzakció mínusz 49 millió eurós hatást gyakorol a Raiffeisen Bank International idei negyedik negyedéves eredményére a bankcsoport által már korábban kommunikált szerkezetátalakítási költségek részeként.

Az értékesítés zárásával mintegy 270 millió euróval csökkenhet a Raiffeisen Bank International kockázatokkal súlyozott eszközértéke (a szlovén Raiffeisen Leasing nem része a tranazkaciónak), amelynek apasztása határozott célja a bankcsoportnak. A bank CET1 tőkemegfelelési mutatójára így is minimálisan negatívan hatása lesz a tranzakciónak.

HOZZÁSZÓLÁSOK