Elbocsátásokra készül a német nagybank

A Deutsche Bank (DB) elbocsátja a részvény- és kötvénykereskedéssel foglalkozó munkatársainak egy részét, összefüggésben azzal, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium decemberben 7,2 milliárd dolláros büntetést rótt ki a pénzintézetre jelzálog-fedezetű értékpapírok szabálytalan értékesítése miatt.
Szepesi Anita, 2017. február 3. péntek, 16:31
Fotó: Reuters

A Wall Street Journal azt közölte pénteken, hogy a Deutsche Bank a részvénykereskedéssel foglalkozók 17 százalékát, a kötvénykereskedéssel foglalkozók 6 százalékát bocsátja el. Az elbocsátandók pontos számát nem közölték, a dolgozók közül sokat a jövő héten kapják meg felmondó levelüket - írja az MTI.

A Deutsche Bank korábban 9 ezer fős leépítést jelentett be.

A bankkal szemben az volt a vád, hogy a piacokat bedöntő jelzálog-fedezetű értékpapírok forgalmazása során a DB (más pénzintézetek mellett) alacsonyabbnak állította be azok tényleges, valójában azonban nagyon magas kockázatát.

A Deutsche Banknak az amerikai igazságügyi minisztériummal létrejött egyezsége alapján a 7,2 milliárd dollárból 3,1 milliárd dollár bírságot készpénzben kell kifizetnie. A maradék 4,1 milliárd dollár a károsult fogyasztók kártérítésére megy el a következő öt évben.

HOZZÁSZÓLÁSOK