Eldőlt, ki viheti az Opelt!

Csütörtök délutánra hivatalossá vált az a korábbi értesülés, mely szerint a General Motors a kanadai-osztrák Magna autóipari beszállító vállalatnak kívánja eladni a tulajdonában lévő Opel 55 százalékos részesedését.
NAPI, 2009. szeptember 10. csütörtök, 16:57
Fotó:

A megállapodás részleteinek nyilvánosságra hozatalára azt követően került sor, hogy Angela Merkel német kancellár egy, a délután folyamán tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette a két fél közötti megegyezés létrejöttét, melyet a német kormány már korábban is támogatott.

A megegyezés értelmében a Magna/Sberbank konzorcium 55 százalékos részesedét vásárol az Opel részvényeiből, míg a General Motors a vállalat részvényeinek 35 százalékát kívánja továbbra is megtartani. Az Opel a szerződés aláírását követően is teljesen integrált része marad a GM globális fejlesztési szervezetének, lehetővé téve, hogy a cég továbbra is az összes technológiai és motorikus fejlesztésből részesülhessen.

A GM hivatalos közleménye szerint az elkövetkező hetekben a felek tovább tárgyalják a vállalat eladásának feltételeit, valamint a német kormány által az Opel számára korábban megígért támogatás összegét is pontosítják.

A szerződés hivatalos aláírására az ezt követő néhány héten belül kerülhet sor, majd pár hónapon belül létrejöhet a végső megállapodás is a felek között.

HOZZÁSZÓLÁSOK