Elégedett lehet a General Motors

A vártnál jobb eredményt közölt a General Motors (GM) amerikai autógyár szerdán az idei harmadik negyedévről; a vállalat a vártnál nagyobb profitot termelt az Egyesült Államokban, és a vártnál kisebb veszteséget szenvedett el az európai piacon.
MTI-Eco, 2013. október 30. szerda, 14:22
Fotó: Napi.hu

Az autógyártó adózás utáni eredménye 757 millió dollár (162 milliárd forint) volt, ami részvényenként 45 dollárcentnek felel meg, és elmarad az egy évvel korábbi 1,48 milliárd dolláros - részvényenként 89 centes - eredménytől.

Az egyszeri tételek nélkül részvényenként 96 cent volt az adózott nyereség. Ez 2 centtel több, mint amire a piac számított. Észak-Amerikában 4 százalékkal, 39 milliárd dollárra nőtt a forgalom.

Az Egyesült Államokon és Kanadán kívüli piacokon - Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában - a tavalyi 761 millió dollárról 299 millió dollárra zuhant az árbevétel, mert Kínát leszámítva mindenütt visszaestek az eladások.

A GM európai részlege 214 millió dollár veszteséget termelt, ami kevesebb mint a fele az egy évvel korábbinak. Elemzők szerint kezdik éreztetni a hatásukat a takarékossági intézkedések. Az Opel - és a brit testvérmárka, a Vauxhall - a tervek szerint két éven belül ismét nyereséges lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK