Elhajtották a Tescót melegebb éghajlatra

Warren Buffet tőzsdeguru és egyik munkatársa úgy véli, rossz döntést hozott a Tesco, amikor az amerikai piacra lépett.
NAPI, 2011. május 3. kedd, 10:21
Fotó:

Warren Buffett milliárdos üzletember egy az Omaha állambeli Nebraskában tartott részvényesi közgyűlésen felszólította a Tesco Plc vezetőségét, hogy vizsgálja felül az áruházlánc vergődő amerikai vállalkozását - jelentette a brit Times. A tőzsdeguruként tisztelt befektető, aki háromszázalékos tulajdonosa a legnagyobb brit kiskereskedelmi láncnak, úgy véli, a Tesco vakmerő lépést tett azzal, hogy belépett a világ legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi piacára.

Buffett befektetési vállalkozása, a Berkshire Hathaway elnökhelyettese, Charlie Munger még egyértelműbben fogalmazott - derül ki a MarketWatch tudósításából. Szerinte a Tesco nyugati-parti vállalkozásának elindítása meggondolatlan lépés volt. Ezt időben tudathattam volna a Tescóval, ha megkérdeztek volna, de nem tették - tette hozzá.

A határozott üzenetek megkavarhatják az üggyel kapcsolatban a brit vállalat vezetőségében kialakult erőviszonyokat, ugyanis Philip Clarke, a cég új vezérigazgatója még nem kötelezte el magát a Fresh & Easy - a Tesco amerikai vállalkozása - mellett. Ez utóbbi cég Kaliforniában, Nevadában és Arizonában próbálja felvenni a versenyt a brutálisan erős helyi áruházláncokkal, köztük a világ legnagyobb ilyen vállalatával, a Wal-Marttal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.03 10:47

Vajon, hány jól müködő Tesco van az Usa.-ban, hát Auchan vagy Cora a britteknél, vagy Pennymarket a franciáknál, netán profi a németeknél.. gyakorlatilag nulla, hiába ezek a nemzetek a hazai boltokat preferálják !!!

Bezzeg nálunk az összes keselyű itt körözget és még adót sem fizet (gyakorlatilag), a sok droid meg sorba áll az akciós hulladékért !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html