Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az AstraZeneca kivonult az Európai Unióval szerdára tervezett megbeszélésről, amelynek során megvitatták a Covid-19 oltóanyag-ellátást - közölte egy uniós tisztviselő a Reutersszel. Később pontosították, hogy a találkozót a cég előzetes kérésére nem tartották meg szerdán és halasztották el csütörtökre. Ezután a társaság jelezte, szerdán később is megfelel nekik a találkozó (pontosította az értesüléseket az Euronews).

A tisztviselő hozzátette, hogy az EU folyamatosan kéri a vállalatot, hogy adjon kielégítőbb magyarázatot a bejelentéséről, miszerint csökkenteni kell az oltóanyag-szállításokat az EU-ba az első negyedévben.

"Az AstraZeneca holnapra halasztotta a mai tárgyalási fordulót. Véleményem szerint ez nem jelent nagy problémát" - mondta Rudolf Anschober, osztrák egészségügyi miniszter a hírügynökség szerint, megismételve, hogy a gyógyszergyártónak biztosítani kell azt a dózismennyiséget, amiben az EU-val eredetileg megállapodott.

Az AstraZeneca nem kívánta kommentálni a Reuters hírét. Korábban annyit közöltek, gyártási nehézségeik vannak.

Frissítés: szerda 13:30-kor a társaság a Napi.hu-val közölte:

Megerősítjük, hogy az AstraZeneca reggel elfogadott egy meghívást, hogy ma később részt vegyünk egy megbeszélésen az Európai Bizottság Szakbizottságával. Minden ellentétes híresztelés pontatlan.

A készítmény rendkívüli használatát engedélyezte Magyarországon az OGYÉI.