Elhiszik, hogy megmenekülhet az óriásvállalat

Ötven százalékkal drágultak tegnap a Kodak részvényei arra a bejelentésre, hogy a cég átszervezi a vállalat struktúráját, s a jövőben a digitális technológiákra fokuszál.
Mezősi Tamás, 2012. január 12. csütörtök, 06:53
Fotó: Napi.hu

Az átalakítást követően az eddigi zászlóshajó, a filmes üzletág teljesen elveszíti önállóságát. A lépéstől a Kodak a termelékenység növekedését és a költségek csökkenését reméli. A pénzügyi helyzetének javítására égető szüksége is van a társaságnak.

A cég ugyanis a csőd szélén egyensúlyoz, mert az új üzletágak egyelőre veszteségesen működnek, múlt heti lapértesülések szerint már meg is tette a szükséges lépéseket egy esetleges csődvédelembe meneküléshez. Ezt elkerülendő a társaság digitális szabadalmai egy részét értékesíteni szeretné, de emellett igyekszik hitelfelvételre is lehetőséget találni − nem meglepő módon ehhez partnert egyelőre nem lel.

A Kodak mindenesetre vehemensen védeni szabadalmait, egy tegnapi bejelentés szerint a cég az Apple-t és a HTC-t is beperelte, mondván, azok az őáltala kifejlesztett digitális technológiákat bitorolnak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK