Hétfő este Svájcban, családja körében meghalt Roger Moore. Családja szerint rövid ideig, de bátran küzdött a rákkal - írja az Independent.

A színész 1926-ban született a londoni Stockwellben. Pályáját nem színészként kezdte: a Durhami Egyetemen angol irodalmat tanult, de nem szerzett diplomát. A II. világháború végén sorozták be katonai szolgálatra, ekkor került Nyugat-Németországba, ahol hadnagyi rangban vezetett egy kaszárnyát, kapitánnyá is előléptették. A katonai rangját kihasználva a háború után drámaszakon szerzett diplomát.

Eleinte mégis grafikusként, fotómodellként dolgozott. Később lett filmstatiszta, majd Cambridge-ben színészkedni kezdett. Az Egyesült Államokba 1952-ben került, ekkor már Hollywoodban forgatott. Játszott a Julius Caesar tévéfilmben, az Amikor utoljára láttam Párizst című filmben mellékszereplő volt olyan sztárok mellett, mint Liz Taylor vagy Van Johnson.

Igazán sikeres mégis hazájában lett, 1956-tól a BBC több produkciójában is szerepelt. Ezek közül a leghíresebb szerepei: az Ivanhoe és Az Angyal című sorozat volt. Első komoly filmes sikere a Minden lében két kanálban volt Tony Curtis partnereként. 1973 és 1985 között hét James Bond-filmben is játszott. A szerepben ragadt, utána kevés mozifilmben kapott szerepet, főként tévés produkciókban szerepelt.

Noha 1978-ban a kedvezőbb adózási feltételek miatt Svájcba költözött, 1999-ben kitüntették a Brit Birodalom Rendje címmel, így Sir Roger Moore lett. Svájc mellett Monacóban és Dél-Franciaországban is lakott, a három rezidenciája között ingázott. Az UNICEF nagykövete volt 2001 óta, mellette a monacói uralkodócsalád is felkérte jószolgálati nagykövetnek. A színész 1980-ban Golden Globe-díjat nyert életművéért, valamint azért, mert igazi közönségkedvenc volt.