Emberi hiba okozhatta a bajorországi vonatbalesetet

A vizsgálat első eredményei szerint emberi mulasztás okozta a keddi bajorországi vonatbalesetet, amelyben tíz ember meghalt - írta a dpa német hírügynökség kedden este, "megbízható forrásból" származó értesülésre hivatkozva.
Inforádió, 2016. február 9. kedd, 21:39
Fotó: MTI/EPA

Arról egyelőre nem tudni, hogy ki követett el hibát az első vizsgálatok szerint. A Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre, Bad Aibling közelében történt balesetben a hatóságok esti összesítése szerint tízen meghaltak, 18-an súlyosan, 63-an könnyebben megsérültek. Egy embert még keresnek az egyik szerelvény roncsai között. A baleset egy egyvágányos vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen történt. A két személyszállító szerelvény nagy sebességgel frontálisan egymásnak ütközött.

A Meridian vasúttársaság két szerelvényének frontális ütközése a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor 41-en haltak meg két gyorsvonat ütközésekor. Németország egészét tekintve legutóbb 2011. január 29-én történt a keddihez foghatósan súlyos vonatszerencsétlenség, akkor a Magdeburg melletti Hordorfnál egy személyszállító vonat tehervonattal ütközött, tízen meghaltak, 23 ember megsérült.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.02.10 09:44

Tanulni kell - a "terror" kifejezés helyett "emberi mulasztás" lesz a jövőben a puha pöcsü országokban. Capisco?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html