Kivonta öreg gépóriását a forgalomból az Emirates

Kivonta egy Airbus A380-as repülőgépét az Emirates, az első, amely az ígéreteknek megfelelően elhagyja a légitársaság flottáját - írja az Airportal.
Szász Péter, 2020. június 14. vasárnap, 11:10
Fotó: Napi.hu

Az A6-EDB lajstromjelű A380-ast 2008 októberében vette át a légitársaság, azaz mintegy 12 évet repült az Emirates flottájában - olvasható a portálon.

A repülőgép kivonása nincs összefüggésben a koronavírus-járvánnyal, a légitársaság korábban is tervezte, hogy az idősebb példányoktól megszabadul, amelyek helyett még néhány vadonatúj érkezik a flottába, mielőtt az Airbus végleg leállítja a típus gyártását. Az utolsó példányt is az Emirates veszi majd át jövőre.

Korábban voltak arról hírek, hogy az Emirates elállna az utolsó példányok átvételétől, azonban az Airbus szerint ez azért sem lehetséges, mert a legutolsó gép összeszerelése is folyamatban van már.

A repülőgép további pályafutása egyelőre nem ismert. A világban eddig kivont példányok (Singapore Airlines, Air France) közül egyetlen talált új üzemeltetőre, a többit szétbontották és alkatrészként értékesítették, illetve néhány példány még különböző tároló-reptereken várja a sorsát.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.06.15 09:00

Ez így van rendjén. Azt viszont sajnálom, hogy leállítják a gyártását. Egy fantasztikus repülőgép. Mérnöki csoda, csúcsteljesítmény. Sebaj, lesz helyette A-350, ami szintén egy nagyszerű repülőgép.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html